Повістки вручать разом з поліцією прямо в оселях і в цих 3-х нових місцях, мобілізація посилена: їх призвуть з 1 січня

В низці областей України посилюють призов: повістки носитимуть по квартирах та вручатимуть на мобільних блокпостах.

Так, Міноборони анонсувало нову стратегію вербування в армію, а паралельно з цим в соцмережах масово публікують відео з візитами співробітників ТЦК до спортзалів, кафе та ресторанів. Експерти пояснили, як триватиме мобілізація, та чи зміниться щось на початку 2024 року.

Як інформує “Кореспондент”, окрім цього жителів Запоріжжя та Полтави попередили про поквартирні обходи для вручення повісток. Що відомо про ситуацію та що про це думає головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний читайте в сюжеті.

Обходи квартир

Минулого тижня мешканцям Запоріжжя анонсували поквартирні візити військкомів, тепер це стосуватиметься й ще одного міста – Полтави. Відповідне оголошення зробив спікер обласного ТЦК Роман Істомін.

За його словами, доступ до під’їздів забезпечуватимуть домоуправління, а співробітників центру супроводжуватимуть поліцейські.

“Представники ТЦК заходять у під’їзд, стукають у квартиру і вже спілкуються з громадянином. Ми не говоримо зараз ні в якому разі про видачу т.зв. бойової повістки. Тільки для прибуття в ТЦК”, – пояснив Істомін.

Окрім цього, якщо громадянин порушує правила військового обліку, то він все ж таки може бути примусово доставлений в ТЦК, зазначив він. Оскільки таких повноважень військкоми не мають, то примус будуть застосовувати поліцейські.

соцмережі

Повістки на дому в Полтаві роздаватимуть уранці та ввечері за графіком: 7:00 – 10:00 та 17:00 – 20:00.

Мобільні блокпости

В Київській області військкоми запроваджують новий метод мобілізації, повідомив колишній народний депутат Ігор Мосійчук.

Згідно з документом, який він отримав зі своїх джерел, в Обухівському районі планують обладнати спеціальні блокпости, на яких співробітники ТЦК будуть перевіряти документи, виписувати повістки та затримувати порушників військового обліку.

Читайте також  Росія готується до нового наступу, а не миру: Столтенберг закликає допомагати Україні

Також в розпорядженні йдеться, що відповідні заходи будуть проводитися протягом місяця – у період з 15 грудня 2023 по 15 січня 2024 року. Інформацію щодо результатів роботи мобільних блокпостів мають повідомляти в Обухівську районну військову адміністрацію кожної п’ятниці протягом вказаного періоду. Є інформація, якщо такий “проєкт” буде успішним, то його запровадять по всій території України.

Що каже Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний відреагував на пропозиції щодо нового проєкт рекрутингу до української армії.

“Рекрутинг оцінювати ще трохи зарано, а щодо питань мобілізації, то його не те що потрібно посилювати, а повернути в ті межі, в ті рамки, які працювали раніше”, – сказав він журналістам.

Відповідаючи на запитання про те, як вплинуло масове звільнення обласних військкомів на ефективність призову, Залужний зазначив, що “це були професіонали, вони знали, як це робити, а їх немає”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.