Під час виконання бойового завдання зaгuнув воїн з Івано-Франківщини

Сергій Затерко з села Черче загинув на Донеччині.

На військову службу до лав Збройних Сил захисник Сергій Затерко був призваний 28 вересня 2023 року. Стрілець-помічник гранатометника виконував бойові завдання у складі 2-ї гірсько-штурмової роти, пише ПІК.

“16 грудня зв’язок з захисником обірвався. Цього дня воїна не стало. Його серце перестало битися неподалік населеного пункту Берестове Бахмутського району на Донеччині“, – йдеться у повідомленні на сторнці Рогатинської МТГ.
Що відомо про Героя
Сергій ЗАТЕРКО народився 30 квітня 1975 року в м.Скалат на Тернопільщині. У сім’ї був третім сином.

Майбутній захисник закінчив місцеву школу, згодом вступив до Скалатського професійно-технічного училища №23. Опанував професію електрозварювальника. Відтак проходив строкову військову службу.

Згодом доля приводить Сергія Затерка на Рогатинщину. Тут, у селі Черче, знайомиться з дружиною Галиною, створюють сім’ю. У шлюбі народжується єдина дочка Олеся.

Щоб забезпечити сім’ю Сергій працював на кількох підприємствах краю. Має золоті руки, його пам’ятають як доброго і працьовитого земляка.

У 2020-му батько дочекав повінувати доню Олесю, мав щастя няньчити онучку Аделінку, яку дуже любив. Здається, попереду ще довге життя, старість. Але війна забирає найцінніше.

Сьогодні, 18 грудня, Рогатинщина зустріне Захисника на щиті.

Кортеж з загиблим українським воїном приїде до Рогатинської громади о 15:00 годині.
На головній площі міста відбудеться поминальна панахида та церемонія прощання.
«Звертаємось до жителів Рогатинської громади з проханням – вийти на центральні вулиці міста і сіл, щоб створити живий коридор й гідно зустріти загиблого Захисника України», – наголосили у Рогатинській міськраді.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.