Україна планує новий контрнаступ: все станеться вже 2024 року – оприлюднено деталі

Україна готується до нового контрнаступу у 2024 році.

Україна не згодна на територіальні поступки, а путінський режим не відмовляється від ідеї захоплення нових українських територій. Тому війна точно триватиме у 2024 році. Україна, щоб вигнати ворога зі своїх територій, готує на 2024 рік новий контрнаступ, пише welt.de.

Видання стверджує, що Україна передала США список побажань щодо необхідного озброєння для контрнаступу.

У нього входять ударні вертольоти Black Hawk і Apache, винищувачі F-16 і F-18, ракетні комплекси, танки Abrams, БпЛА і боєприпаси.

При чому шанси отримати вказане озброєння в України високі. Видання зазначає, що Україна все ще може розраховувати на 95% усіх систем озброєння, що поставляються із Заходу, оскільки вони ще не використовувалися на фронті.

Також стверджується, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не був прихильником початку літнього наступу. Швидкий прорив був неможливий і зміна стратегії — розумний хід, це дало змогу виграти важливий час.

На півдні ЗСУ утримують плацдарм на лівій частині Дніпра та продовжують його розширювати. Відстань до Криму становить лише 60 км.

Вказується, що для росіян півострів є слабким місцем. Плацдарм на лівому березі Дніпра може стати відправною точкою. Маючи винищувачі, гелікоптери та дрони, Україна могла б підтримати наступ, враховуючи що укріплень у росії тут майже немає.

Перший заступник помічника президента США з національної безпеки Джонатан Файнер на безпековому форумі в Аспені заявив, що США хочуть поставити Україну до кінця наступного року в таке становище, щоб росії довелося сісти за стіл переговорів на прийнятних для України умовах.

Чиновник також додав, що Україна буде здатна розпочати новий наступ, оскільки спиратиметься на потужнішу промислову базу США та Європи, яка нарощуватиме потужності свого ВПК, а також самої України.

Читайте також  “Страшно залишатися вдома”: з “Пасажу Єгера” у Франківську евакуйовували людей

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.