Таємниця розкрита! Стало відомо, кoго насправді малював Леонардо Да Вінчі (ВІДЕО)

Таємниця розkрита!

Стало відомо, кого насправді малював Леонардо Да Вінчі.

Картина «Мона Ліза» Лернардо да Вінчі або Джоконда насправді зачаровує. Вона змушує тебе споглядати кожну деталь, не відводячи погляду. Відчувати дивне тремтіння десь всередині грудей. Хтось вважає її погляд холодним і навіть злим. Хтось помічає в її усмішці материнське тепло. Для когось це полотно про ніжне, мовчазне щастя, яке проривається через ледь стиснуті губи. Картина “Джоконда” або “Мона Ліза” Леонардо да Вінчі є найбільш цінним експонатом музею Лувр, Париж, Франція.

Тож чому картина «Мона Ліза» Леонардо да Вінчі настільки геніальна?
Хто зображений на картині?

На найзагадковішому полотні 16 століття Леонардо да Вінчі зобразив Джоконду (La Gioconda), дружину Франческо дель Джоконда. Картина була намальована масляними фарбами на дереві розміром 77Х53 сантиметри. Оригінальну «Мону Лізу» можна побачити в Луврі, Париж оскільки власником полотна є уряд Франції.

Саме так виглядає картина Джоконда в музеї Лувр, Париж, Франція.
До речі, якщо ви колись діставали смартфон з запитом «Мона Ліза ціна», то майте на увазі, що її попередня вартість – від 830 мільйонів до одного мільярда доларів.

«Мона Ліза» опис та символізм

Картина «Мона Ліза» або “Джоконда” зображає жінку, одягнуту згідно з усіма канонами флорентійської моди кінця 15-початку 16 століття, на фоні якої знаходиться неперевершений гірський пейзаж. Найбільше суперечок серед науковців, мистецтвознавців та просто творчих людей викликає саме посмішка жінки: одночасно приманлива і відштовхуюча. Тим не менш, вважається, що полотно має значно більше символів.

«Мона Ліза» Леонардо да Вінчі є прямою візуалізацією спокійного щастя, що підтверджується позою зображеної жінки, ландштафтом та особливостями композиції. При детальному огляді полотна можна помітити декілька цікавих особливостей.

Читайте також  100 раз бачив цю картину, але ніколи не замислювався, чому цей козак без сорочки..

На передньому плані за плечами жінки «Мона Ліза» картина показує чіткі ознаки місцевості на якій живе людина: серпантинну дорогу та міст через річку. Однак далі вимальовується перехід між звичним для нас простором та дикою, суворою, незламною природою гір. Там видніється абсолютно безлюдна територія скель та води, що тягнеться аж до горизонту.

Окрім того, варто зазначити, що «Мона Ліза» в Луврі є однією з перших картин, де натурниця зображена на фоні природи. А Леонардо да Вінчі започаткував новаторський метод малювання з повітряної перспективи.

Автор «Мони Лізи» зміг створити неймовірний зв’язок між натурницею та природою. Загадкова посмішка, чуттєві вигини волосся та одягу жінки, хвилясті ріки та долини, серпантинні доріжки приносять спостерігачеві відчуття загальної гармонії, єднання людини та природи. Через це безліч науковців вважає, що це полотно не варто вважати звичайним портретом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: