Два роки по підвалах заводу: з Авдіївки забрали 12 людей, які забули, як виглядає світло

Віталій Барабаш наголосив, що їх умовляли залишити небезпечну зону, але вони відмовлялися їхати.

Це історія не про героїв у військовій формі, а про тих, хто, незважаючи на всі труднощі під час війни, залишився на своїх робочих місцях. Дванадцять людей, які причаїлися в притулку на Авдіївському коксохімічному заводі, тепер евакуйовано.

Вони не герої за книгами, вони звичайні працівники, частина підрядних організацій, що наполегливо залишалися на території заводу в самому центрі бойових дій.

Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Неймовірно, як ці люди вчепилися за свої місця роботи, навіть у самому епіцентрі війни. Начальник Віталій Барабаш наголосив, що їх умовляли залишити небезпечну зону, але ці люди були настільки віддані своїй справі, що відмовлялися їхати.

Після виводу, вже місяць, мабуть, як вивели всіх працівників коксохіму, ці люди відмовилися евакуюватися із заводу і залишалися. Їх спочатку було 17, потім ми троє вмовили, ще потім двох. Станом на вчора їх було 12, зараз вдалося всіх умовити, всіх вивезли», — сказав Барабаш.


Авдіївський коксохімічний завод, фото

І нарешті, після місяців переконань, усіх вдалося вмовити та евакуювати у безпечне місце. Вони перевезені до Покровська, але після такого тривалого перебування у укриттях вони потребують допомоги, у тому числі й психологічної.

Евакуація стала можливою завдяки злагодженій роботі поліції, волонтерів та співробітників заводу. Ці люди не тільки врятували, а й продемонстрували неймовірну відданість своїй справі і, незважаючи на всі труднощі війни, вони не залишили своїх робочих місць, вступивши в епопею за безпеку себе та своїх співробітників.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.