Отримувачі допомоги, починайте заощаджувати: хто втратить виплати у новому році

З 1 лютого частина ВПО перестане отримувати виплати. Тому Мінсоцполітики розробило проект постанови, який пропонує продовжити допомогу тим, хто раніше її отримував до 1 серпня 2023 року та завершує період виплат у січні 2024 року.

Багато хто з переміщених осіб зіткнувся з труднощами інтеграції в нові громади.

Особливо це ускладнило сім’ї з дітьми, інвалідами та мешканцями районів бойових дій: діти не можуть ходити до садів, а школи працюють в онлайн-режимі. Це суттєво обмежує можливості працездатних членів сімей.

Проект постанови націлений на продовження допомоги пенсіонерам та тим ВПО, які не можуть влаштуватися на роботу за об’єктивних обставин.

Одночасно він підтримує надання соціальних послуг, включаючи догляд за дітьми та стимулює працездатних членів сімей шукати роботу або звертатися за грантами для початку власної справи.

Таким чином, продовження виплат торкнеться таких категорій внутрішньо-переміщених осіб:
ВПО пенсійного віку;
ВПО, які не мають можливості працевлаштовуватися через об’єктивні обставини, одночасно поєднуючи це з наданням важливих соціальних послуг (насамперед послуг з догляду за дітьми, таких як «муніципальна няня»);
безробітних ВПО.

Ця пропозиція також значно переглядає можливості допомоги незаможним сім’ям, надаючи їм більше можливостей уникнути бідності та активніше користуватися державною підтримкою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.