Рай для ухилянтів: відео з шаленою чергового авто у Буковель немає ніякого відношення до воєнного стану (Відео)

Відео з чергою машин на в’їзд на український гірськолижний курорт, що поширюється в мережі, датоване 2021 роком і не має ніякого стосунку до військового стану, запровадженого в Україні 24 лютого 2022 року. Про це повідомляє StopFake.

Більше того, масове поширення цього ролика з практично ідентичними згадуваннями про ТЦК, ймовірно, свідчить про чергову цілеспрямовану кампанію РФ для розколу українського суспільства.

У соціальних мережах масово поширюють відео, на якому показано величезну чергу з машин на в’їзд на український гірськолижний курорт Буковель. Користувачі, які діляться цим відео, і ті, хто його коментує, дивуються, чому ТЦК (територіальний центр комплектування — орган військового управління, що забезпечує організацію військової служби та мобілізації — прим. ред.) не перевіряє водіїв автомобілів.

“Ось туди зайдіть з повістками, хай ідуть захищати нашу державу’, “На ротацію нашим хлопцям набрали б за годину”, ‘От сволота, навіть війна не завадить”, “Нарешті! Втомлені хоч відпочинуть, господарі нарешті зароблять! А що, тихо, спокійно, ні тривог, ні вибухів, все як у людей, для яких війни не існує’, — коментують користувачі.

Вперше згадане відео з’явилося в соціальній мережі TikTok. Його опублікувала користувачка Оксана Панчак (нік — @zozuliaksenya). У її пості вказано, що ролик було знято у 2021 році. Цей відеозапис використала сторінка “Сайт Яремче та Ворохти — головні новини та події Прикарпаття” в соцмережі Meta для реклами старту зимового сезону в Буковелі. Відповідна публікація з’явилась на сторінці 2 грудня. При цьому в пості вказано, що відео було взято з архіву для ілюстрації. Далі в коментарях автори публікації ще раз наголошують, що відеозапис було зроблено у 2021 році.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.