Названо дату ймовірного масованого обстрілу України ракетами РФ: скільки часу залишилося і що відомо наразі

Українців попередили про масований обстріл України. Названо дату, коли очікується атака ракетами та дронами з боку російських окупантів.

Як інформує “biz.today.ua”, останні кілька місяців РФ зменшила кількість ракет, якими обстрілює нашу територію. Аналітики сходяться на думці, що рашисти збирають їх для завдання масованого удару. Причому вони можуть це зробити у День Збройних Сил України – 6 грудня. Це ще й День святого Миколая, який цього року відзначатимуть вже не 19 грудня.

Експерти вважають, що загарбники не просто збирають ракети, а відновлюють свій стратегічний запас, щоб зруйнувати українську енергосистему.

Президент Зеленський також натякнув на небезпеку. Він закликав українців берегти себе, а також активніше допомагати армії.

“Все здолаємо! І будь ласка, не забувайте зважати на сигнали повітряної тривоги. Особливо цими днями, особливо. Не варто легковажити”, – наголосив український лідер.

Спікер повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що в Росії зараз набагато менше ракет, причому більшу частину з них вдалося збити. А з дронами проблем немає, вони отримують їх із Ірану.

“Шахеди” покликані руйнувати об’єкти критичної інфраструктури, а також витрачати дорогі та дефіцитні ракети для західних систем ЗРК: Crotale, NASAMS, Iris-T.

“Потрібно нарощувати кількість тих засобів, які будуть раціональними для збивання БПЛА. На сьогоднішній день найкраще в цьому себе показує Gepard – це за співвідношенням витрат та ефективності. Але і він має обмежений радіус дії – 4,5 км для збитня наземними снарядами. Тому їх потрібно більше – і самих Gepard, та їхніх аналогів”, – пояснив Ігнат.

Стало відомо, що в Україні не оголошуватимуть повітряну тривогу під час зльоту рашистського МІГ. Але для цього ЗСУ треба переконатися, що літак летить порожнім, а не несе “Кинжал”. Не завжди вдається перевірити.

Читайте також  Сітка російських спецслужб активізувалась – на сцені колишній офіцер КДБ Юрій Швець

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.