Оторопіли і в США – ПУТІН ПІДПИСУЄ КАПІТУЛЯЦІЮ? Зеленський не повірив очам, невже?

Попри численні заяви про готовність до переговорів і миру, чинний президент РФ Володимир Путін очікує результатів виборів у США, які мають відбутися в листопаді 2024 року, щоб піти на мирову угоду з Україною.

Як пише Reuters, таку заяву на умовах анонімності зробив високопоставлений чиновник Державного департаменту США.

Зокрема, такі слова пролунали на тлі побоювань, про те, що підтримка України з боку Заходу може змінитися в разі потенційного обрання президентом США Дональда Трампа.

Зазначимо, американський посадовець наголосив, що мирна угода між Україною та РФ у наступному році малоймовірна.

«Я очікую, що Путін не піде на мир або конструктивний мир до того, як побачить результат наших виборів», – заявив він.

Коли йому поставили уточнююче запитання про те, чи висловлював він особисту думку, чи позицію уряду США, посадовець Держдепу додав, що це «широко поширена думка». За його словами, у цьому контексті всі союзники по НАТО висловили на зустрічі рішучу підтримку Україні.

Крім цього у США вважають, що наразі переговори між росією та Україною про закінчення війни не мають сенсу. Про це напередодні сказав заступник держсекретаря США Джеймс О’Браєн, передає Ліга.

За його словами, переговори – це справа України, але реальність полягає в тому, що США не вбачають жодних ознак того, що Росія готова вести реальні переговори.

«Нам здається, що Путін говорить про те, щоб почекати ще як мінімум рік чи більше, перш ніж він задумається про припинення цієї війни, і було б безглуздо вести дискусію з боку України – це не діалог. Це монолог капітуляції», — зазначив О’Браєн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.