Двоє п’яних школярів підпалили школу на Львівщині

У Турківському районі на Львівщині двоє школярів у стані алкогольного сп’яніння проникли вночі у місцеву школу і підпалили двері класу. У такий спосіб вони хотіли викрасти класний журнал, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Pozhezhna-mashyna-e1484637173473

29 січня о 22:45 у школі вже горіло міжповерхове перекриття. Пожежу загасили, а правоохоронці з’ясували, що причиною займання став підпал. До нього причетні двоє братів віком 13 і 14 років, учні цієї школи, які проживають в одному з сіл району. Зі слів хлопців, вони хотіли викрасти класний журнал.

«Близько 21:30 неповнолітні, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вийняли шибку та проникли у приміщення школи. Хлопці облили вхідні двері до класу, в якому навчається один з братів, займистою речовиною та підпалили їх, а також пошкодили вхідні двері до кабінету завуча», ― розповіла деталі Юлія Бура із Самбірського відділу поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна). Санкція статті передбачає покарання – від трьох до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Крім того, батьків хлопців притягнуть до адміністративної відповідальності за ст.184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КпАП України. Проводиться досудове розслідування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.