Сьогодні вночі! Українці готуйтесь: страшна атака РФ – дрони по всьому небі

Холод, сильний вітер і погана видимість, які сьогодні спостерігаються в Україні, впливають на роботу авіації, а також на здатність окупантів бити безпілотниками.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Якщо сильний вітер, то це може впливати, бо може просто здувати ті безпілотники. Менше це впливає на крилаті ракети. А БПЛА — це фактично літак, який має свої льотні характеристики, потужність, дальність польоту, тому негода дещо впливає», — пояснив він в ефірі телемарафону.

За його словами, різкі перепади температури можуть призвести до обмерзання фюзеляжу літаків, що ускладнює роботу авіації.

«Якщо зенітно-ракетні системи можуть без проблем знищувати літальні апарати, засоби повітряного нападу ворога, тобто крилаті ракети, дрони, то вже для мобільних вогневих груп погана видимість є дуже негативним фактор щодо ефективності їх роботи», — наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

Ігнат зазначив, що сьогоднішня ніч була для України досить спокійною у порівнянні з попередніми днями. За його словами, дронів сьогодні не було, бо, очевидно, ворог зробив собі перепочинок після великої партії, яку запустив позаминулої ночі.

Нагадаємо, уночі 25 листопада 2023 року противник випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА типу типу «Shahed». Загалом було зафіксовано приблизно 75 запусків «шахедів» із двох напрямків: Приморсько-Ахтарськ (РФ) та району Курської обл. (РФ). Основний напрямок атаки — місто Київ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.