Німеччина ухвалила важливе рішення щодо подальшого перебування українських біженців

Українським біженцям у Німеччини продовжили статус тимчасового захисту ще на рік – до березня 2025. Вони й надалі отримуватимуть фінансову допомогу, а також матимуть доступ до ринку праці та до освіти.

Німеччина ухвалила важливе рішення щодо подальшого перебування українських біженців – today.ua
Про це йдеться у повідомленні федерального міністра внутрішніх справ Ненсі Фейзер.

Вона зокрема, повідомляє, що Федеральна рада виконала рішення країн-членів ЄС щодо подальшого продовження статусу тимчасового захисту для українських біженців. Влада Німеччини затвердила постанову, відповідно до якої українцям буде продовжено легальне перебування у цій країні до 4 березня 2025 року.

“Усі, хто був змушений тікати від смертоносної війни Путіна, залишаться в безпеці з нами та матимуть доступ до освіти та ринку праці. Ми будемо і надалі захищати життя багатьох людей з України – поки триває ця жахлива війна. Ми продовжуємо тісно підтримувати Україну”, – каже чиновниця.

Отже українці ще понад рік матимуть право на соціальну підтримку від федерального та місцевих урядів. Водночас, українські біженці матимуть доступ до освіти та ринку праці. Щоби продовжити статус тимчасового захисту, нашим співвітчизникам не потрібно буде повторно подавати заяви або проходити інші марудні бюрократичні процедури.

Німеччина ухвалила важливе рішення щодо подальшого перебування українських біженців

До речі, щодо працевлаштування, то німецький уряд покладає великі надії саме на українських біженців. Через демографічну кризу, яка нині охопила практично всю Європу, Німеччина відчуває велику нестачу кадрів на ринку праці. Отож німецький уряд сподівається, що саме українці можуть стати “свіжою кров’ю”, якої вкрай потребує німецька економіка.

Адже зараз у Німеччині перебуває близько 1,1 мільйона українців. Третину з них становлять діти і підлітки віком до 18 років. А ще дві третини – в основному жінки, причому більшість із них працездатного віку. До того ж, багато з них виконували в Україні кваліфіковану роботу, і дехто міг би продовжити працювати за спеціальністю.

Читайте також  У цих випадках військовозобов'язані чоловіки повинні з'явитися до військкомату без повісток

Втім, німецькі роботодавці готові допомогти українцям здобути нову кваліфікацію. Заради того, аби полегшити нашим співвітчизникам процес інтеграції у тамтешній ринок праці, німці навіть знизили вимоги щодо знання мови. На більшість вакансій вони готові брати працівників лише із базовими знанням німецької, сподіваючись, що в процесі роботи люди поліпшать свої мовні навички.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.