Транспортні нововведення: в Івано-Франківську стане більше маршрутів і побудують нову тролейбусну лінію

Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року в Івано-Франківську запрацювала нова схема пасажирських перевезень.

226455

Спочатку люди були обурені таким раптовим змінам, особливо зміною руху таких маршрутів, як: 26А, 27, 29, 34А, 37 та 41, які частково змінили схеми руху, пізніше ще №24, №37, №27 змінили напрям руху, повідомляє Франик.

Наразі люди заспокоїлися і , як завжди, звикли з тим, як виконком змінив маршрути.

Директор управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради Олег Ганчак каже, що всі зміни зроблено «виключно для людей».

Однак, через півроку знову можуть бути пертурбації.

«Наразі, ми ввели мораторій на зміни на шість місяців, — розповідає Олег Ганчак. — Можливо, десь наприкінці травня будуть якісь пропозиції на перспективу. Але зараз до нас звертається багато людей щодо 27-го маршруту. Тому, не зважаючи на мораторій, це питання залишається відкритим, і ми його ще будемо обговорювати».

Проте, це не всі зміни, протягом року буде ще кілька нововведень.

У цьому році в Івано-Франківську побудують нову тролейбусну лінію. Вона має проходити через вулиці Василіянок, Вовчинецьку, Привокзальну і виходитиме на Лепкого.

Такі зміни повинні зробити в першу чергу для того, щоб тролейбуси №6 та №8 їхали через вокзал, а не через вулицю Гаркуші, як зараз. Про це розповів директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк.

Він додає, що в Івано-Франківську також мають на меті прокласти 3,5 км двосторонньої контактної мережі, яка з’єднає Європейску площу та Автостанцію №3.

«Ми підписали кредитну угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку на 8 млн євро також маємо 1 млн євро грантових коштів, — розповідає Віталій Голутяк. — За ці гроші ми побудуємо контактну мережу та тягові підстанції. Частка коштів піде на модернізацію депо». «Я не можу сказати, чи ми на цьому зупинимось, — говорить Голутяк. — Якщо на ринку з’явиться адекватна пропозиція, то ми будемо просити виконавчий комітет, міського голову та депутатів дати нам додаткове фінансування».

В Івано-Франківську є ще одне нововведення – це електронний квиток. Адже минулого тижня Верховна Рада прийняла законопроект, в якому пропонується відмовитися від готівкового розрахунку і перейти на так званий електронний квиток.

Читайте також  У Франківську з 1 квітня удвічі подорожчає проїзд у тролейбусах

«Наразі ми вивчаємо досвід міст, які почали працювати над провадженням електронного квитка, і формуємо пропозиції, як це має відбуватися в Івано-Франківську, — Віталій Голутяк. — Насправді варіанти є різні, тож потрібно провести розширену нараду за участі виконкому та управління транспорту. Адже ця реформа стосується не тільки нашого підприємства, а й усього громадського транспорту».

Ці зміни явно підуть на краще, бо це дозволить оцінити реальний оборот коштів та обґрунтованість тарифів на перевезення. Але наразі говорити про такі конкретні зміни ще зарано.

Тому лишається сподіватися, що будівництво тролейбусної лінії в цьому році все ж завершиться і вона стане відправним пунктом для подальшого суттєвого розвитку електротранспорту в Івано-Франківську. Бо поява нової тролейбусної лінії понесе за собою ряд інших позитивних змін. А саме: зміну дорожніх знаків, облаштування нових зручних зупинок громадського транспорту, додаткове вуличне освітлення та й взагалі, вулиці, по яких вона проходитиме, зазнають змін у схемі організації дорожнього руху.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.