Прилетів на похорон захисника України: Містична історія лелеки отримала продовження

Прилетів на похорон захисника України: Містична історія лелеки отримала продовження.

На Вінниччині лелеку, який поруч з людьми він стояв у живому коридорі на похороні полеглого бійця, проводжав траурну процесію до цвинтаря і лише там здійнявся у небо, віддали на зимівлю до зоопарку. Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Валерій Кузнєцов розкаже, передають Патріоти України.

Лелека Буся – новий мешканець вінницького зоопарку з незвичайною історією.
“Він йшов у колоні з людьми, і коли його ховали, він дуже голову опустив”, – каже доглядальниця зоопарку Тетяна Гончарук.

Птах став відомий на всю Україну, коли прилетів на прощання з полеглим воїном до Качківки на Вінниччині. У селі тоді проводжали в останню путь Олександра Луценка, який загинув у бою під Куп’янськом. Коли люди навколішки стояли в живому коридорі, птах теж стояв поруч, а потім ішов разом із траурною процесією до цвинтаря. Там злетів у небо. Це встигли зафіксувати місцеві журналісти.

Ветеринари запевняють – тварини бувають дуже чутливі, здатні тужити та навіть плакати. Бусю у Качківці добре знали. Ще маленьким пташеням він випав з гнізда і його вигодувала місцева жителька. Вона і попросила зоозахисників врятувати лелеку, бо взимку за ним як слід доглядати не зможе. Тому Бусю перевезли до вінницького зоопарку. Птах освоюється, перебирає харчами і виявляє норов.

“Він так адаптувався, ходить, але буває що дзьобає, може вкусити”, – каже доглядальниця Тетяна Гончарук. Відвідувачів до лелеки поки що пускати не будуть, птаха обстежать і зроблять щеплення, житиме він у теплому вольєрі.

А от жителі Качківки, коли помітили, що Буся зник, занепокоїлися. А дізнавшись, що він у зоопарку, вимагають повернути назад – про це пишуть у місцевих пабліках. У зоопарку ж кажуть, Бусю забрали лише на зиму, щоб врятувати від холодів. Навесні готові повернути лелеку до рідної Качківки.

Читайте також  У школі хлопець принизив дівчину 15 років, зірвавши з неї бюстгальтер. Подивіться як вчинила мама дівчинки

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.