Готуйте речі! СТУДЕНТІВ НА ФРОНТ — військовий ЗСУ сказав все: надважливо! Знати всім!

Командир штурмового батальону 3 окремої штурмової бригади Петро «Ролло» Горбатенко заявив, що час мобілізувати 18-20-річних студентів, а не 50-річних чоловіків.

Про це військовий сказав в інтерв’ю. За його словами, українському війську необхідна ширша мобілізація.

«Потрібно мобілізовувати, з усією повагою, не старих дідів. Ну, 50-річні — це ще не старі діди… Але, коли доходить до бойових дій, усі вони схожі на старих. Чому? У них вже купа хронічних захворювань… Треба мобілізовувати 20-річних, 18-річних. У чому проблема? У тому, що це студенти? Ну, і що? Студенти не мають воювати? Мають. Вони не підходять? Підходять. Вони що не вміють, не готові, не народження для війни? Ніхто не народжений для війни. Все здобувається. Питання у підході до підготовки», — заявив Горбатенко.

Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року через повномасштабне російське вторгнення в Україні було запроваджено воєнний стан, який серед іншого забороняє виїзд з країни чоловікам у віці від 18 до 60 років.

Спочатку студенти, аспіранти та докторанти, зараховані до навчання у закордонному виші, мали можливість виїхати за кордон, але у вересні минулого року їх позбавили такої можливості. Усе через масові випадки, коли при перетині кордону люди надавали фейкові довідки про навчання у закордонному виші.

Що ж стосється «мобілізаційного віку», то у травні поточного року Верховна рада ухвалила закон, який знизив нижню планку для мобілізації з 27 до 25 років. Таким чином, «студенти не мобілізаційного віку», про яких говорив Володимир Зеленський, це студенти у віці до 25 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.