У Міносвіти вирішили скасувати виплату стипендій для частини студентів

Частині українських студентів можуть припинити виплату стипендій. Йдеться про студентів, які перебувають за кордоном. Вони можуть продовжувати навчання, але вже без державних виплат. За рахунок грошей, що звільняться, можна буде підвищити стипендії студентам, які залишаються в Україні.

У Міносвіти вирішили скасувати виплату стипендій для частини студентів – today.ua
На цьому наголосив заступник міністра освіти України Михайло Вінницький в ефірі всеукраїнського телемарафону.

У Міносвіти вважають, що студенти, які перебувають за кордоном, не мають отримувати стипендії від української держави. Отже, стоїть питання щодо скасування їм виплати стипендій. При цьому вони, звісно, можуть продовжувати навчатись у своїх вишах, проте вже без державної допомоги.

За словами Вінницького, така ідея походить від глави держави Володимира Зеленського. Саме він наголосив на тому, скільки студентів з України зараз перебувають за кордоном. При цьому багато хто з них отримує стипендію з українського бюджету. А ось чи повернуться вони працювати в Україну, будучи вже дипломованими фахівцями – велике питання.

Тому українська держава має насамперед подбати про тих студентів, які залишаються тут, на батьківщині, і які відновлюватимуть і відроджуватимуть її після війни.

“Стипендії ми не платитимемо студентам, які перебувають за кордоном. Вони можуть далі навчатися, але питання стипендіального забезпечення буде їм, мабуть, перекрите. Ми повинні все ж таки допомогти студентам, які залишаються в Україні, які будують нашу країну разом з нами, щоб вони справді мали змогу вчитися”, – наголосив чиновник.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.