Сполучені Штати здулися: допомогу Україні поставили на паузу аж до грудня

США можуть виділити новий пакет військової допомоги Україні не раніше середини грудня
1 жовтня Конгрес США ухвалив законопроєкт про тимчасовий бюджет, який не включає нове фінансування допомоги Україні.

За даними видання bloomberg.com, прихильники України в Конгресі США ведуть запеклу боротьбу за великий пакет допомоги, на який доведеться чекати не раніше середини грудня.

У повідомленні передбачається, що в середині грудня Конгрес тільки зможе завершити переговори та прийняти нову допомогу Україні.

Сенатори від обох партій планують найближчими днями працювати над угодою про пакет допомоги Україні разом із прикордонними потребами США. За прогнозом, голосування відбудеться після Дня подяки та повернення до Вашингтона.

Демократ від Делаверу Кріс Кунс зазначив, що протягом наступного тижня необхідно вести переговори, оскільки в українців закінчується пальне, зброя та боєприпаси. Він також додав, що Конгрес США має дотримуватися графіка, який має значення.

Представник національної безпеки Білого дому Джон Кірбі також заявив, що запаси США щодо ресурсів, які можливо передати Україні, наближаються до кінця.

За його словами, в Україні активний фронт, здатність США й надалі підтримувати Україну перебуває під дедалі більшою загрозою.

Але при цьому видання зазначає, що впливові прихильники України в Конгресі заявили, що вони, як і раніше, впевнені у більшій допомозі США.

Зокрема, голова палати представників із закордонних справ Майкл Маккол заявив, що немає жодних сумнівів у тому, що допомога буде схваленою Україні, оскільки це дуже важливо.

У Сенаті лідер більшості Чак Шумер пообіцяв демократам, таким як Кунс, що законопроєкт про Україну буде винесений на голосування після перерви у День Подяки. Він також додав, що будь-який пакет по Україні включатиме угоду щодо прикордонної політики.

Читайте також  Курячі яйця за 100 гривень: Експерти попереджають про зростання цін

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.