З 1 січня пенсії платитимуть ще 3 місяці: а далі все зупинять – важливе попередження

В Україні вирішили продовжити ідентифікацію пенсіонерів.

Міністерство соціальної політики запропонувало подовжити термін фізичної ідентифікації пенсіонерів на три місяці з 1 січня 2024 року. Ця ініціатива стосується осіб, які були зареєстровані як внутрішньо переміщені до введення воєнного стану в Україні у лютому 2022 року.

Згідно з інформацією від РБК-Україна, постанова Кабінету Міністрів зазначає, що протягом періоду з 1 січня по 1 квітня 2024 року не буде припинено виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам за умови проходження ними фізичної ідентифікації.

Щодо процедури ідентифікації, для внутрішньо переміщених осіб, які отримують пенсію через Ощадбанк, передбачається використання різних методів, таких як авторизація через електронний кабінет на веб-порталі Пенсійного фонду, відеоконференцзв’язок територіальних органів ПФУ, ідентифікація в установі Ощадбанку та посвідчення осіб, що тимчасово перебувають за кордоном, за допомогою закордонної дипломатичної установи.

Прес-служба Мінсоцполітики пояснила, що вимога фізичної ідентифікації для отримувачів пенсій і соціальних виплат діє в Україні з 2004 року. Це необхідно для перевірки живої особи та визначення, чи отримує вона виплати, які їй призначені. Тим не менше, протягом останніх трьох років ця норма не застосовувалася до певної категорії громадян, зокрема до тих, хто зареєструвався як внутрішньо переміщений до 24 лютого 2022 року. За цей період пенсії видавались без фізичної ідентифікації, але з 1 липня, після завершення карантину, ця вимога відновила свою дію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.