Загинули за Батьківщину. Прикарпаття втратило 10 Героїв (ФОТО)

На російсько-українській війні Прикарпаття втрачає синів і дочок. Цього разу за Батьківщину загинуло 10 бійців.

З сумом повідомляє Інформатор

Василь Веклюк

Військовослужбовець родом з Косівщини. Загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

Василь Веклюк народився 4 березня 1983 року. Жив у Стопчатові Яблунівської громади.

29 червня 2023 року чоловіка мобілізували до лав Збройних сил України. Він воював у складі 42 окремої механізованої бригади.

Через отримане поранення помер військовий із Тлумаччини – Василь Палюга.

Василю Палюзі було 48 років. Боєць помер 6 листопада 2023 року поранення чоловік отримав 6 липня поблизу села Іванівське Донецької області.

Сергій Данилюк

Поліг 6 листопада 2023 року, поблизу Авдіївки Покровського району на Донеччині, через авіаудар російських військових.

Сергій Данилюк був молодшим сержантом, сам родом з Долинської громади.

Народився воїн, 2 жовтня 1989 року. На фронті служив розвідником відділення корегування артилерійського вогню 110 окремої механізованої бригади.

“Лише в жовтні Сергій одружився. Сподівався на щасливе сімейне життя під мирним небом. Свої мрії й свою сім’ю він пішов захищати від клятого ворога. Немає прощення! Немає забуття героям!” – повідомив міський голова громади Іван Дирів.

Також на війні загинув боєць “Гвардії наступу” – Михайло Гаврилаш.

Михайло родом з Коломийщини, там же проживав і навчався. До 1999 року воїн працював інспектором з розшуку транспортних засобів у Державтоінспекції. Згодом переїхав до Києва.

“З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну брав участь у забезпеченні охорони громадського порядку та публічної безпеки будівель правосуддя. У січні 2023 року долучився до “Гвардії наступу” та став на захист країни” – написав Богдан Станіславський.

Загинув Михайло Гаврилаш 4 листопада 2023 року, його поховають у Києві.

Читайте також  На Франківщині від вибуху снаряду помер молодий юнак

У полеглого воїна залишилися мати, дружина, дві донечки та сестра.

7 листопада, на війні поліг Іван Солтисік. Чоловік був спортсменом мав звання кандидата в майстри спорту з боксу.

Як повідомили у дописі на фб сторінці Територіального управління служби охорони в Івано-Франківській області, з листопада 2019 по лютий 2021 року Іван Солтисік проходив службу в комендантському взводі теруправління Служби судової охорони. За час служби став чемпіоном з рукопашного бою, був призером та учасником змагань зі змішаних єдиноборств.

Воював Іван Солтисік від початку великої війни. На фронті був розвідником.

6 листопада Солотвинська громада втратила капітана, командира роти Дмитра Дмитрюка. Боєць поліг поблизу міста Гуляйполе Запорізької області.

Дмитро Дмитрюк народився у 1992 році. Він жив у селі Бабче Івано-Франківського району. На військову службу за контрактом чоловіка мобілізували 22 лютого 2022 року.

На сторінці Бурштинської громади повідомили, що 3 листопада, у лікарні в Дніпрі помер військовослужбовець Андрій Піліх.

Служив Андрій старшим навідником гранатометного відділення гранатометного взводу механізованого батальйону.

Бійцю було лише 44 роки.

Також поблизу міста Гуляйполе, що на Запоріжжі поліг Ігор Мартиняк. Ігор Мартиняк мобілізувався до ЗСУ 11 березня 2022 року.

Як повідомили на сторінці Рогатинської МТГ чоловік мав певні вади із зором. Проте після навчань 26 квітня він вирушив на Запорізький напрямок. Служив молодшим сержантом 1 стрілецької роти.

Військовослужбовець народився 4 травня 1983 року в селі Заланів Рогатинської громади. Ігор Мартиняк закінчив місцеву школу, згодом навчався на бухгалтера у професійному ліцеї у Перемишлянах на Львівщині.

“Наш земляк пройшов Революцію Гідності та у найскладніші дні повномасштабного вторгнення повернувся з Польщі в Україну, щоб добровільно вступити у тероборону. Запам’ятався побратимам його хист до столярства, адже тривалий час Ігор Мартиняк працював майстром з виготовлення меблів на одному із підприємств Львова. А це ремесло стало у пригоді й у зоні бойових дій”, — йдеться у дописі.

Читайте також  В ріці на Прикарпатті знайшли мертвим 72-річного грибника

На Запорізькому напрямку загинув 23-річний військовослужбовець Василь Ферштей.

Василь житель села Стриганці Єзупільської громади.

25 листопада бійцю мало б виповнитись 23 роки.

Також на Івано-Франківщині поховають військового 128 окремої гірсько-штурмової бригади Сергія Кузьмича, який загинув у Запорізькій області під час ракетного удару РФ по скупченню військових 128 окремої гірсько-штурмової бригади.

Боєць народився, 13 серпня 1997 року, в селі Городець Сарненського району Рівненської області. На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловік разом із родиною переїхав у село Буківна, що на Івано-Франківщині.

Після строкової служби Сергій Кузьмич майже три роки пропрацював у поліції, 13 грудня 2020 року він підписав контракт зі 128 окремою гірсько-штурмовою бригадою. Під час контрактної служби був у зоні проведення АТО/ООС.

Після 24 лютого 2022 року боєць воював на Херсонщині, Київщині та Донеччині.

Йому було 26 років. У бійця залишилися дружина, батько та старший брат.

Поховають полеглого воїна 10 листопада у селі Буківна.

 

Вічна пам’ять, вдячність і слава загиблим Героям України!

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.