Побили на вулиці: у Франківську сім’я вбитого військового просить про розголос справи

27-річний військовий Андрій Войцихівський, який служив у гарячих точках з березня 2022 року, під час відпустки в рідному Івано-Франківську помер після побиття на вулиці неподалік власного дому.

Про це в мережі повідомили друзі його родини, пише Галицький кореспондент.

Військовий приїхав зі служби до Франківська в середу, 1 листопада, а вже в четвер його не стало. Того дня Андрій пішов до товариша помагати робити ремонт, а пізно ввечері прийшли поліціянти, аби мама упізнала тіло. Каже, син був дуже побитим.

Далі справу закрили, сказали, що помер він від “серцевої недостатності” – такий висновок судмедекспертів. Поховали Андрія як цивільного, не на Алеї Слави, без почестей і без військових капеланів.

Батьки лишилися без єдиного сина. Вони обоє хворі, Андрій був їхньою чи не єдиною опорою.

«Жодної допомоги сімʼї, жодної підтримки, жодної згадки про його смерть у місцевих ЗМІ. Цього наче ніколи і не було. Людина, яка стала на наш захист, півтора року боролась з окупантами на Сході наче зникла протягом доби. Дуже прошу вас помолитись за Андрія і поширити історію його смерті», – розповідають друзі родини.

Наразі вони шукають адвоката, щоб проконсультуватися про правомірність дій правоохоронців та влади, вони хочуть справедливого розслідування справи. Просять допомогти знайти фахівців, яким можна довірити таку справу.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.