Чи буде демобілізація військових: Данілов дав відповідь

Демобілізація військовослужбовців ЗСУ, які воюють на фронті з початку повномасштабної війни, можлива і, навіть більше, необхідна. Однак це рішення мають ініціювати військові у Ставці верховного головнокомандувача. Але поки що вони такої ініціативи не виявляють.

Данилов зробив заяву щодо демобілізації військовослужбовців ЗСУ – today.ua
Таку заяву зробив секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв’ю, яке він дав виданню liga.net.

За словами Данілова, для того, щоби питання про демобілізацію військовослужбовців було розглянуте на засіданні РНБО та оформлене у вигляді наказу верховного головнокомандувача, його має ініціювати хтось зі Ставки верховного головнокомандувача.

“Якщо це має вийти в нормативно-правовий акт, тобто наказ верховного головнокомандувача, то має бути офіційне подання до апарату РНБО будь-якого з членів Ставки. Насамперед, це стосується тих, хто безпосередньо має відношення до військової справи. Валерій Федорович Залужний, міністр оборони та генерал Шаптала там постійно присутні. Якщо вони подають нам документи – ми не маємо права не розглянути”, – заявив секретар РНБО.

Однак досі такого запиту ні від кого із членів Ставки не надходило. Хоча сам Данілов вважає, що такий запит у військових та суспільства вже є давно. І питання про демобілізацію має постати на порядку денному РНБО.

У бійців, які з перших днів війни перебувають на фронті, нагромадилася нелюдська втома. Вони гостро потребують відпочинку і відновлення. Звичайно, їх не тримають весь час “на нулі”, а періодично відправляють у тил і дають перепочити. Однак цей відпочинок не є повноцінним. Вони потребують тривалої перерви. Хоча б інтервалом у півроку або рік.

Данилов зробив заяву щодо демобілізації військовослужбовців ЗСУ

Навіть більше, Олексій Данілов переконаний, що невирішене питання з демобілізацією військовослужбовців підриває і мобілізацію нових військовозобов’язаних. Люди, які, можливо, вже “дозріли”, щоби піти служити, не наважуються це зробити через невизначеність. Ніхто не знає, скільки їм доведеться воювати без перерви.

Читайте також  Українські військові можуть отримати виплати розміром 700 тисяч гривень: Для кого доступна така допомога

Невирішене питання з демобілізацією викликає невдоволення не лише серед військових, а й у цивільному середовищі. Свідчення тому – всеукраїнська акція, що нещодавно пройшла, на підтримку демобілізації.

“Є втома, і люди повинні відпочивати. Я думаю, що, вислухавши нашу розмову, члени Ставки, безпосередні військові, зроблять пропозиції, що мають бути визначені якісь правила”, – резюмував Олексій Данілов.

Втім, є сумніви, що військові найближчим часом ініціюють це питання, оскільки в армії відчувається гостра нестача живої сили. А плани щодо мобілізації виконуються насилу, і з кожним днем дедалі важче.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.