На війні загинув 31-річний Роман Осташ “Хав’єр” із Франківщини

15 листопада Роман Осташ із позивним Хав’єр хотів поїхати додому, щоб відсвяткувати з дружиною річницю одруження. Однак 30 жовтня під час артилерійського обстрілу Захисник загинув.

Про загибель воїна повідомили на фейсбук-сторінці Рогатинської громади, інформують “Вікна”.

“Ранок 30 жовтня 2023 року дуже сумний для Рогатинської громади, а найчорніший він для родини Осташів із села Воскресинці. Пролунав телефонний дзвінок, який вибив землю під ногами: “Головний сержант Роман Степанович Осташ — загинув”.

“Хав’єр! Ні, не вірю. Він же такий пробивний, з ним не могло щось статися”, — крутилося у голові побратимів-друзів. Адже Роман був безстрашним, його відвага та кмітливість не раз виводили воїна з тенет смерті. Та, на жаль, трагічна звістка підтвердилась. Головний сержант військової частини А7091 — повертається додому на щиті”, — йдеться у повідомленні.

15 листопада 2022 року з’явилася молода сім’я Романа і Тетяни Осташів. Невдовзі Роман і Тетяна могли святкувати річницю одруження. Хав’єр старався приїхати у відпустку з Луганщини до їхньої пам’ятної дати. Та 30 жовтня знову несамовито “криє” ворожа арта. Земля здригається, мов від сильного землетрусу. Безсонна ніч, під час артилерійського обстрілу нашого Захисника не стало.

Роман Осташ народився 17 березня 1992 року в селі Воскресинці на Рогатинщині. Закінчив місцеву школу і вступив у Новороздільський політехнічний фаховий коледж, обравши нелегкий напрямок — “Програмування”. Він не обирав простих шляхів, зазвичай ступав складнішими і завжди з позитивом у серці. У 2013-2014 роках юнак пройшов підготовку в армії. Відтак працював на Захід-Агро МХП (Воскресинцівський елеватор), а згодом тривалий час підзаробляв на життя за кордоном.

Роман Осташ був дуже здібним, розумним, працьовитим хлопцем. Мав багато друзів та був чудовим сином, братом, чоловіком — “Людина — душа”. Про це свідчить його військовий щоденник у TikTok, де наш земляк з-поміж “гарячих” буднів війни та постійних ворожих обстрілів розповідав про справжню дружбу. А його історії добра зуміли підкорити серця 25 тисячної аудиторії.

Читайте також  Як у 90-ті: кримінальні розбірки на Прикарпатті. ВІДЕО

“Усміхненим і з дуже світлим поглядом — таким запам’ятався Воїн і нам під час останнього візиту на Схід. Тоді Роман Осташ дуже радів передачі, яку привезли також із Воскресинців. Обіцяв, що скоро приїде в село особисто, подякує землякам за смаколики. Але 30 жовтня під час важких боїв на схід від населеного пункту Невське Луганської області молоде життя хороброго Хав’єра обірвалося назавжди”, — йдеться у повідомленні.

Свій шлях Воїна Роман Осташ розпочав 1 березня 2022 року.

“Харків, Луганська область — географія важких боїв, у яких брав участь наш Захисник спершу як стрілець-санітар, згодом— керівник відділення. Він чудовий друг для своїх побратимів. Цілеспрямований, виважений, вольовий— серед кращих і в умовах війни. Про це свідчать численні нагороди за сумлінну службу, зокрема нагрудний знак “Золотий хрест” Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та грамоти різних рівнів”, — йдеться у повідомленні.

Без рідної людини залишились дружина, батьки та брати.

“Рогатинська міська рада висловлює щире співчуття родині і побратимам загиблого Захисника. Хай Господь дасть сили Вам пережити це невимовне горе. Вічна пам’ять Герою”, — йдеться у співчутті від Рогатинської громади.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.