«Давно чекав цього слова». Військовий Назар зробив пропозицію своїй дівчині щойно знову навчився говорити після п0ранення г0ловu…

23-річний Назар Кайгородов отримав на фронті тяжке поранення голови, через що йому довелося заново вчитися говорити та їсти. Увесь час поруч була кохана Вікторія, якій при можливості чоловік вчетверте освідчився.

Свою історію Назар і Вікторія розповіли Суспільному.

До початку нового етапу війни Росії проти України Назар був будівельником, нічого спільного з військовою справою чоловік не мав. Проте з часом він став розвідником-снайпером. У 2022 році на Луганщині отримав поранення.

«Кожного дня Назар мені телефонував по декілька разів. Він писав: „Добрий ранок“ і так далі. Я знаю, що у нього там якісь завдання, чимось вони будуть займатися. Тут я прокинулася 10.07.2022, а повідомлення не було», — пригадую Вікторія.

А сам чоловік отримав уламкове поранення голови, ударною хвилею його сильно відкинуло. У верхній частині голови військовий втратив частину черепа, тому лікарям довелося ставити пластину. Назар впав у кому та переніс операцію.

«Кома вже прирівнювалася до того, коли відмирає головний мозок. Деякі лікарі мені казали, що не треба вже до нього ходити так часто, немає майже шансів того, що він виживе», — зі сльозами на очах розповіла дружина захисника.

Вікторія не опускала руки та почала допомагати Назару заново вчитися жити. Вона годувала чоловіка та показувала йому, як треба рухати щелепою. З часом військовий почав і говорити, що стало колосальним успіхов у випадку Назара.

«Просто потрібно вірити, займатися і знати, що це не пройде просто так», — зазначила Вікторія.

 

Щойно Назар зумів висловлювати свої думки, він вчетверте освідчився коханій, на що дівчина відповіла Так. «Я давно чекав цього слова, що вона погодиться. І нарешті дочекався», — ділиться чоловік.

Читайте також  "Якщо хтось і мав померти, то краще я": 6-річний хлопчик врятував молодшу сестричку від нападу собаки

«Боже, ти не уявляєш, як довго я хотів сказати, що я тебе люблю». І після цих слів я зрозуміла, що ми, мабуть, будемо з ним назавжди”, — пригадала Вікторія.

Назар розповідає, що на момент весілля говорив як робот. Вікторія зазначила, що тоді чоловіка не всі розуміли, його мова була повільною, коханий був емоційно розхвильований. Тоді військовому ще було незручно сидіти, у нього закидалася голова, проте зараз такого вже немає. Назар займається з дружиною, лікарями та реабілітологами, а також самостійно докладає багато зусиль, аби якомога швидше повернути собі можливість робити буденні речі.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.