Повинні знати всі військовозобов’язані: у “Дія” вже готують до роботи важливе оновлення

Після оголошення, що Міністерством економіки буде запущено сервіс єБронювання, у українців виникає багато питань щодо того, хто зможе отримати бронь, що для цього потрібно та як це буде відбвуватись.

Про те, як буде працювати єБронювання розповідає сайт TrueUA.

Відомо, що у за допомогою єБронювання можна забронювати військовозобов’язаних працівників. Після бронювання вони отримають витяг з реєстру заброньованих.

Над новим сервісом працюють декілька Міністерств. Міністерство цифрової трансформації відповідає за технічну складову. А міністерство економіки за регуляторну.

Важливим уточненням є те, що погодження постанови Кабінету міністрів, що будуть регулювати єБронювання, з органами центральної влади, ПФУ, податковою тощо.

Якою буде схема бронювання:

За допомогою системи єБронювання, підприємець матиме змогу побачити, скільки працівників він зможе забронювати. Між реєстрами органів державної влади, міністерстві оборони та Генштабу ЗСУ буде здійснюватись обмін даними, за якими буде доступна інформація про те, хто з військовозобов’язаних чоловіків може бути заброньований.
При введені у сервісі облікових даних працівника, буде надана інформація, чи підпадає він під бронювання або в нього важлива, дефіцитна військова спеціальність. Також буде зазначено, чи потрібно працівнику оновлювати дані і звертатись до ТЦК.
При умові, що працівник потрапляє під всі критерії для бронювання, йому надається відсрочка на пів року.
При необхідності уточнення даних, система може надати бронювання на ‘ місяць. За цей час працівнику потрібно звернутися до ТЦК, надати усі потрібні дані. Після цього його можна буде повноцінно забронювати на пів року.
Після бронювання працівники отримають витяг з реєстру заброньованих військовозобов’язаних. Також там буде QR-код, який можна застосовувати при виїзді закордон.

У Мінекономіки зазначають, що до цієї системи ще можуть бути внесені певні зміни.

Читайте також  “Коли заробітчани передавали гроші – їх зустрічали на свята з відкритими обіймами…” – українка в Італіїї присоромила співвітчизників

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.