Долар зробив дещо неймовірне, курс валют змусив українців метушитися

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку знову знижується. Експерти ретельно стежать за ситуацією, повідомляючи українців про ймовірність подальших тенденцій.

Як інформує “Бізнес-Цензор”, за підсумками торгів Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара США на вівторок, 24 жовтня, на рівні 36,5569 грн/$, порівняно із 36,5401 грн/$ у понеділок.

Водночас НБУ знизив курс гривні до євро ще на 6 копійок – до 38,7613 грн за євро.

Нагадаємо, Національний банк оголосив про перехід до режиму керованої гнучкості обмінного курсу гривні із 3 жовтня, відмовляючись від фіксованого курсу гривні, який діяв від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року.

За цього режиму офіційний курс визначатиметься на міжбанківському ринку, а не встановлюватиметься директивно Національним банком. Водночас НБУ і далі контролюватиме ситуацію та на постійній основі компенсуватиме структурний дефіцит іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку.

Зокрема, чистий продаж доларів Національним банком у перший тиждень жовтня, коли відбувся перехід до режиму керованої гнучкості курсу, зріс до рекордних $1,15 мільярда. У наступні два тижні чистий продаж доларів Національним банком складав $575 млн та $735,3 млн відповідно.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.