Війська на Естонію? Путін наважився: країни Балтії б’ють на сполох – ЗСУ рознесли все, дякуємо!

Естонія витрачає на допомогу Україні близько 1% ВВП і готова зробити ще більше, адже саме наша країна зараз бере на себе тягар стримування російської агресії, захищаючи всю Європу.

Про це на форумі під егідою Атлантичної ради заявив міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна.

«Головна причина такої підтримки, яку поділяють до 90% нашого населення, це розуміння, що українці насправді воюють зараз за нас — і замість нас», — сказав глава МЗС.

Він зауважив, що для Естонії російська війна проти України несе екзистенційну загрозу. Вона буде визначальним моментом для майбутнього трансатлантичної безпеки. При цьому будь-який мир за рахунок територіальної цілісності України надав би нові можливості для розширення російської агресії вже за кілька років, якщо не раніше.

«Наше перше завдання, – допомогти Україні виграти цю війну, добитися стійкого миру та відновлення. Нашим інтересам також відповідає розширення зони безпеки й стабільності в Європі. Естонія переконана: Україна має приєднатися як до Європейського Союзу, так і до НАТО. Майбутнє членство України в цих організаціях є чітким сигналом для нашого приватного сектора, що довгострокові інвестиції в Україну будуть захищеними», — підкреслив міністр закордонних справ.

«Путін переконаний, що він зможе зруйнувати європейську єдність. А ми маємо зробити все, щоб цього не трапилося… Наша власна історія навчила нас, що ті правила та норми, які ми створимо сьогодні, визначатимуть наше майбутнє. Ми хочемо створити таку міжнародну систему, яка працюватиме в інтересах всіх та зробить можливими мир і заможність. Інакше ми можемо знову повернутися до реальності, де сила визначає право», — резюмував глава МЗС Естонії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.