Сльози щастя, сльози радості, Залужний вже підтвердив! Наші зайшли і звільнили — беруть весь регіон! Окупанти втекли звідти

Російські військові пропагандисти продовжують бити на сполох і підтверджують інформацію про те, що українські військові перейшли у наступ на лівому березі Дніпра в районі Херсона і зайняли село Пойма.

Військові двох штурмових бригад української морської піхоти вдень у вівторок здійснили «ривок» і зайняли село Пойма на лівому березі Дніпра, раніше повідомив близький до російського Міноборони телеграм-канал «Рибар». Після прибуття підкріплення солдати продовжили просування і, «за деякими даними», зайняли кілька будинків на північній околиці села Піщанівка, що знаходиться поруч, пише канал.

Інформацію про те, що українським військам вдалося зайняти Пойму та будинки в Піщанівці, підтвердив і великий телеграм-канал «Два майори». Канал передбачає, що ЗСУ готують морську піхоту для виходу на рубежі в інших місцях уздовж Дніпра на лінії Підстепове – Козачі Табори – Кринки.

«Виникає питання: як було допущено такий прорив до двох населених пунктів? Про те, що в острівній зоні і на деяких ділянках лівого берега Дніпра є плацдарм ЗСУ, ми писали кілька місяців, однак якихось заходів не було вжито», — панікує «Рибар».

Піщанівка та Займа знаходяться приблизно за 15 км від Херсона та приблизно за 8 км від Олешок. Через Олешки проходить дорога, яка веде до зруйнованого Антонівського мосту, де у червні висадилося з’єднання ЗСУ. За даними провоєнних телеграм-каналів, українські військові досі утримують невелику ділянку території у районі Антонівського мосту.

Наступ на лівому березі в районі Херсона може відвернути російські сили з інших ділянок фронту. Основні зусилля ЗСУ зараз спрямовані на просування в районах сіл Роботине та Верхове (Запорізька область) та Урожайне (Донецька область). Крім того, Україна настає під Бахмутом. Росія, у свою чергу, наприкінці літа почала наступати в районі Куп’янська Харківської області, а в жовтні — під Авдіївкою на Донеччині.

Читайте також  Путін готує армію до нового масштабного наступу, вже відома дата

Наприкінці липня стало відомо, що українські війська просунулися до Роботино у Запорізькій області. 22 серпня його звільнили. Якщо дивитися на карту, чітко видно, що звільнене село буквально «вклинилося» у лінію фронту. Тепер російські війська намагаються обійти Работіно з флангів та оточити українські сили, які, звільнивши село, впритул підійшли до головної лінії оборони окупантів – так званої лінії Суровікіна.

Це складна мережа з різних фортифікаційних споруд, траншей, «зубів дракона» і всього того, чим її змогли обладнати росіяни під час окупації. Для них важливо не лише оточити ЗСУ, а й не дати їм просунутися за цю лінію оборони. Тому вони перекинули до району Роботино десантно-штурмову дивізію, яка тримає оборону та намагається наступати. Хоча місцями в районі Роботино та Вербового українські підрозділи вже подолали перші позиції лінії оборони Суровікіна та навіть почали використовувати на цій ділянці бронетехніку.

«Я впевнений, що це приїхав стройбат, вони робитимуть уздовж узбережжя Азовського моря дорогу для того, щоб була логістична артерія. Бо якщо ми переріжемо і залізницю, і Керченський міст, їм просто не вдасться возити собі необхідне. А те, що у них є на оперативних складах, закінчиться за місяць-два», – зазначає РБК-Україна майор запасу ЗСУ, військовий експерт Олексій Гетьман.

Якщо ж ЗСУ зуміють пройти «лінію Суровікіна» та взяти під контроль залізницю, їм відкривається шлях до Токмака та Мелітополя. «Далі степ. Ми наситилися колісною технікою, ми можемо рухатися швидкими ударними колонами і вони це чудово розуміють. Якщо ми умовно вийдемо до Молочного лиману і там закріпимося, вони не мають виходу на Крим», — додав Черник.

Що ж до Херсонського спрямування, сьогодні ситуація на ньому без змін. Воїни ССО ведуть точкові бої, але кліматичні умови поки що не дозволяють ані ЗСУ, ані окупантам вести значніші битви. Тож росіяни зосередились на обстрілах правобережжя Херсонської області, регулярно вбиваючи мирних мешканців.

Читайте також  Сум та біль! На фронті загинули 6 військових із області на заході України

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.