“Вкрали хлопа, а він трясеться, слова сказати не може, в роті – лиш 4 зуби”: люди критикують мобілізаційне “пакування” чоловіків в бусики

Жителю Борщівщини вручили повістку працівники Чортківського РТЦК та СП.

Про зухвалість працівників центру комплектування повідомляє громадський активіст Ігор Сачко, пишуть Тернополяни.

За його словами, у селі Констанція на Борщівщині залишилось лише пару чоловіків.

«Депресуха. Ще пару хлопів лишилось… Хат, де люди живуть – мало. Працюючих на пальцях порахувати. Шульгач Андрій Павлович має 53 роки, але на вигляд – 70. Спрацьований, змордований сільською роботою та буттям. Працював до позавчорашнього дня в с. Озеряни», – повідомив Ігор Сачко.

Активіст розповів, що до Андрія Шульгача працівники ТЦК навідались на роботу, де і вручили повістку.

«Вручили повістки, «впихнули» і без медкомісії… Сказали нині на 6 ранку в Чортків ТЦК. Те, що він обмежено придатний, документів ніхто не розглядав. У березні проходив, але папери в ТЦК пропали. У роті 4 зуби, худий, радикуліт, як після концтабору, руки трусяться, але то нікого не цікавить з тих, хто «рекрутингом» займається. О 6 ранку «завантажили», забрали – вкрали хлопа. А він переляканий – слова сказати не може. Боїться», – наголосив активіст.

Також Ігор Сачко розповів, що в чоловіка вдома залишилась без догляду 89-річна матір.

«Не хотів писати на цю болючу тему, бо зараз експерти, специ, співчуваючі… Але те, що зверху така команда з сіл всіх повигрібати чи ТЦК працює за принципом «з багатих і крутих бабло, а бідних, хворих і нещасних – на фронт»?! Хто там працює? Чи не на руку це ворогу, москалям? Такими методами довго не протягнем. З таким підходом до мобілізації, персонал ТЦК робить свідомо зворотній процес. Важливо, що план по відлову виконано… А тим часом, поки кріпака Шульгача везуть можливо в навчальний центр, проходять весілля мільйонерів, експрокурорів, де п’яні «бики» гуляють по повній, ресторани переповнені качками з бородами і кругом літають бакси», – обурився Ігор Сачко.

Читайте також  Олена Кравець розповіла, як спілкується з Володимиром Зеленським і хто він тепер для неї

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.