Долар приголомшив всіх в Україні, чи стане курс валют неадекватним остаточно

Увечері 17 жовтня українські банки виставили курс готівкового долара на рівні 37,6-38,2 грн. Що відповідає даному раніше в самому банківському секторі прогнозу на поточний тиждень (16-22 жовтня) – 37,5-38,5 грн.

Надалі ж, очікується, різкої зміни вартості валюти також не відбуватиметься – і, принаймні, до неділі вона перебуватиме в озвученому коридорі.

Як інформує “Obozrevatel”, начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий пояснив, що загалом же фактична скасування фіксованого курсу не стала шоком для ринку. А тому “курс залишається адекватним, без миттєвих змін” – адже диктувати умови для готівкового ринку буде “вільний” курс на міжбанку.

“Протягом 2 тижнів валютний ринок живе в нових умовах. Наступний тиждень не стане винятком: “вільний” курс на міжбанку диктуватиме умови для готівкового ринку. Ми припускаємо, що протягом 16-22 жовтня коридор допустимих коливань буде в межах 37,5-38,5 грн/долар”, – сказав банкір.

Загалом же, зазначив він, існує багато чинників, які так чи інакше впливають на валютний ринок. України.

Зокрема:

позитивні зрушення у вирішенні експорту зерна – нова зернова угода України, Молдови та Румунії, ефективний тимчасовий коридор, “який за всіма ознаками може стати постійним”;

запевнення міжнародних партнерів у довгостроковій фінансовій підтримці України, попри різні політичні спекуляції та на занепокоєння на Близькому Сході;

розвиток економіки України;

міцна та гідна “робота” ЗСУ щодо звільнення українських територій від ворога тощо.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.