Разом із новими лічильниками українцям встановили обмеження на використання електроенергії

Багатьом українцям вже встановили зонні прилади обліку електроенергії. Як з’ясувалось, у нових лічильниках налаштована функція вимкнення електроенергії. За умови перевищення потужності споживачеві можуть автоматично вимкнути електрику.

Про це стало відомо із публікації компанії Прикарпаттяобленерго, яку вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.today.ua

Як з’ясувалося, вже немало українців встановили у себе зонні прилади обліку електроенергії. Завдяки встановленню таких лічильників громадяни мають змогу користуватися вночі дешевшою електроенергією, і таким чином не тільки заощаджувати свої гроші, а ще й зменшувати навантаження на енергосистему у пікові години.

Однак при встановленні лічильника у договорі між ним та постачальником електроенергії фіксується договірна потужність, яку має право використовувати споживач.

“При укладанні договору про надання послуг з розподілу електричної енергії, фіксується договірна потужність. Якщо споживач використовує електроенергію в рамках дозволеної потужності, жодних обмежень до нього застосовувати не будуть”, – йдеться у повідомленні прес-служби обленерго.

Якщо ж він перевищить цю потужність, постачальник може вимкнути йому електроенергію, користуючись функцією, яка встановлена в лічильнику. Адже перевищення договірної потужності знижує якість електроенергії для інших споживачів. Отже, якщо споживач недооцінив своє споживання і потребує більшої потужності, то йому доведеться змінити умови договору.

“Якщо власнику договору недостатньо потужності, заявку на її збільшення йому слід подати в Центр обслуговування клієнтів”, – попередили енергетики.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.