9-річний хлопчик з Франківщини пішов на дитячий майданчик — і загинув. Винних немає?

У березні цього року в Петранці загинув 9-річний хлопчик. Минуло пів року, а винних так і не знайдено, а сама водойма досі є небезпечною для інших дітей.

Про це розповідає Інформатор, посилаючись на «Галку».

Орест Шпак впав у неогороджений отвір штучного водоймища біля дитячого майданчика і потонув.

За даними правоохоронців, в день трагедії на майданчику по вулиці Грушевського, 146, гралися шестеро місцевих дітей. Хлопчик забіг на неогороджену водойму та впав у її отвір, який був частково прикритий дерев’яним щитом.

“Цей щит був таким, що діти самостійно змогли його підняти, чи може хтось забув його прикрити, ми точно не знаємо. Сама водойма закладена бетонними плитами зверху, але один отвір був прикритий старими дошками. Загалом все накриття цієї ями з водою в аварійному стані”, – розповіла журналістам мама хлопчика Леся Шпак.

Дитина потонула. Правоохоронці розпочали розслідування. Посадовці тим часом не можуть з’ясувати, кому належить водойма і хто мав би за неї відповідати.

Голова Рожнятівської ОТГ Василь Рибчак від коментарів відмовився. Мовляв поки йде слідство, він не буде нічого коментувати.

“Я не знав про існування тієї водойми до моменту трагедії”, – відповів у телефонній розмові староста Петранки Іван Лесюк.

“Вона знаходиться на комунальній території Рожнятівської ОТГ. Проте немає документації. Незрозуміло, на чиєму вона балансі. Вона ніде не числиться, ніде не вказана”, – додав він.

Правоохоронці ж переконані: територія комунальна і за порядком на ній мала б стежити влада. Щоправда, підозри нікому не висунули, а смерть дитини розслідують з поміткою “нещасний випадок”.

Зараз водойма поблизу дитмайданчика огороджена, а її фатальний отвір накритий… дверима. Староста Петранки має намір засипати її та ліквідувати. Проте каже, що поки відкрите кримінальне провадження, слідство не дозволяє це зробити. Натомість мати загиблого хлопчика та й інші односельці вважають, що отвір водойми досі не закритий належним чином – і схожа трагедія може повторитися.

Читайте також  Скільки на Калущині залишилося учасників бойових дій Другої світової війни?

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: