Вліплять від 17 до 34 тис. грн штрафу: Рада готує водіям нову кару

У Верховній раді України на розгляданні знаходиться новий законопроєкт №9564, за яким водіїв, які порушуть правила дорожнього руху будуть штрафувати за новими розцінками. Новим стане те, що штрафи будуть виписуватись власникам з дуже гучним автомобілем.

Про це повідомляє сайт Agronews.

У новому законопроєкті пропонується штрафувати тих водіїв,автомобілі яких перевищують допустиму норму шуму в населених пунтах – зазначають експерти.
Яких розмірів штрафів за порушення такого типу варто очікувати:
• За перше порушення – 17 тисяч гривень;

• За повторне порушення – 34 тисяч гривень та передбачає позбавлення прав строком до 6 місяців;

При чому, при першому такому порушенні справа правопорушення розглядається поліцейськими. А за другу та наступні у судах.

При прийнятті цього документу та набуття чинності, штрафуватимуть водіїв за перевищення допустимого рівня шуму будуть тільки у населених пунктах. За межі міста таке правило не розповсюджується.

Цей законопроєкт є сенс запровадити, бо багатьох громадян лякають гучні звуки ревіння двигуна атомобіля, бо воно нагадує звуки обстрілів.

Автомобілі можуть ставати такими гучними через тюнінг, який зараз став популярним серед деяких водіїв і через зміни гучність роботи двигуна змінюється.

Ці зміни також розповсюджені і на мотоцикли, звуки яких також лякають військових та звичайних громадян.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.