Такого дна ще не пробивали: для ЗСУ поставили комплекти ношеної форми з плямами та сміттям у кишенях

Українським захисникам поставили ненові куртки
За даними аудиторів, існує чимало випадків, коли постачальник отримав плату, але не надав необхідні товари для фронту.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну зафіксовано кілька десятків ситуацій, коли держава замовляла певні військові товари від конкретних підприємств, виплатила за них, але не отримала відповідний товар для військових потреб. Крім того, виявилося, що на початку минулого року через Міністерство оборони було придбано військову форму, яка мала сумнівні плями органічного походження і бруд.

Голова Держаудитслужби, Алла Басалаєва, розповіла в коментарі для ТСН.ua про такі випадки. Вона підкреслила, по Міністерству оборони таких випадків, на жаль, багато. З її слів 52 суб’єкти господарювання не виконали зобов’язань за державними контрактами, що призвело до накопиченої заборгованості в сумі 67,7 мільярдів гривень. Такі випадки включають неповний обсяг поставки товарів, невчасність поставки та інші подібні ситуації.

Вона говорить: “Наприклад, спецекспортер обіцяв поставити постріли у травні, але прийшов в серпні та повідомив, що нічого не поставить через пожежу на заводі. Щодо іншого випадку, іноземний постачальник мав поставити 100 тисяч армійських костюмів для ЗСУ, за це він отримав 9,3 млн євро. Але надав лише куртки та штани, причому в зношеному стані та із залишками тютюну та бруду в кишенях”.

Згодом цю угоду розірвали, уточнила Басалаєва.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.