Відійшов у засвіти “батько” культових “Прикарпатських короваїв” (ФОТО)

На 72-му році життя після важкої хвороби відійшов у засвіти відомий архітектор Василь Коробчук.

Для франківців та гостей міста Василь Коробчук був відомим насамперед як автор інтер’єру культового «Прикарпатського короваю» на вулиці Незалежності («сотка»), розповідає ПІК.

Сам до Коробчука звернулася місцева влада із проханням придумати такий заклад, а згодом розробити його інтер’єр.

«Тоді це була модна тенденція. Але я зробив те, що було мені близьке. Ідея народилася одразу, бо це було те, що я знав з дитинства, що заклали батьки. Я сам родом із Коломиї, а вчився у Косові, тому іншого й бути не могло. «Прикарпатський коровай» – це наші корені», – пригадував у інтерв’ю ГК Василь Коробчук.

Автор інтер’єру розповідав, що владі спершу не сподобалася ідея мурувати піч, але він переконав: оскільки весь дизайн крутиться довкола ідеї випічки хліба, то піч конче мусить бути. Інакше як пояснити дітям, звідки береться хліб?

“Хотілося показати національні традиції випічки хліба і повернути людей у теплі часи дитинства, коли була піч і батьки пекли коровай”, – зазначав Коробчук.
Над інтер’єром працювали найкращі митці художнього комбінату. В результаті «Прикарпатський коровай» відкрився як суто український заклад із галицькими та гуцульськими мотивами в оздобленні. Обіграні в інтер’єрі народні елементи виглядали настільки сучасно й оригінально, що «Коровай» дуже скоро став візитівкою Прикарпатського краю.

За роки праці Василь Коробчук спроєктував та реалізував десятки об’єктів архітектури. Серед них — об’єкти культурної архітектури (с. Одаїв, с. Вижниця, м. Болехів), так і громадські будівлі, рекреаційно-відпочинкові комплекси, а також об’єкти індивідуальної забудови.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.