По них приїде спеціальний транспорт, повістки почнуть вручати українцям масово прямо на роботі

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україні триває загальна мобілізація та оголошено воєнний стан. Чоловіки призовного віку в цей час отримують повістки на вулицях, вдома, на роботі та у громадських місцях.

Як інформує “ДзН”, речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін розповів, чи існує план для підприємств з мобілізації.

За його словами, такого плану немає.

«Керівники підприємств, установ ведуть облік військовозобов’язаних і ТЦК доводить їм розпорядження про їхнє оповіщення. Інакше кажучи, вони уповноважені вручати повістки підлеглим. Для зручності можуть навіть надати транспорт, щоб люди організовано й оперативно могли пройти військово-лікарську комісію», – пояснив він.

Він розповів, що є керівники, які не хочуть виконувати ці розпорядження. За його словами, таких випадках законодавством передбачене адміністративне покарання за порушення правил військового обліку. Перший раз за правопорушення на посадових осіб накладається штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 5100 грн), вдруге — від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5100 до 8500 грн).

Також майор нагадав, сплата штрафу не позбавляє від виконання покладених на людину обов’язків. Штраф — це не підстава далі не виконувати свої обов’язки та порушувати законодавство.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.