Температура підскочить до +23 градусів! Синоптик назвала дату сильного потепління

До нашої держави йде тепла повітряна маса з заходу Європи, і вже дуже скоро погода в Україні різко зміниться.

Погода в Україні скоро стане набагато теплішою.

До нас ідуть теплі повітряні маси із заходу, тому найближчим часом стовпчики термометрів вдень показуватимуть до +23 градусів.

Підвищення температури повітря спостерігатиметься з четверга, 12 жовтня. Таким прогнозом погоди поділилася синоптик Наталія Голеня, повідомляє NV.

Скоро закінчиться суцільна метеорологічна небезпека, яку синоптики оголошують уже три доби підряд.

“Очікуємо підвищення температури, оскільки до території України зайде тепла повітряна маса з заходу Європи, і температурні максимуми вдень вже будуть від +18 до +23 градусів. Це вже ближче до кінця тижня, і вихідні будуть у нас переважно теплі”, – зазначила вона.

Опадів цього тижня буде дуже небагато. Можуть бути лише невеличкі опади місцями 11−12 жовтня і можливо 13 жовтня. Загалом по території нашої країни переважатиме суха і тепла погода до кінця поточного тижня.

У період 12-15 жовтня стовпчики термометрів будуть підійматися вгору також вночі. Заморозки припиняться, нічна температура становитиме у різних місцях +3…+8, +5…+10 градусів. Денна температура повітря триматиметься на рівні від +18 до +23 градусів. Але наступного тижня може знову похолодати.

“Потім на наступному тижні, можливо, знову ж таки, відновляться північно-західні і північні процеси, температурне тло знизиться, і також пройдуть якісь невеликі помірні дощі”, – зазначила синоптик.

Погода у Києві та області.

У Києві та Київській області найближчі два дні будуть переважно без опадів. По області температура повітря вночі становитиме від 0 до -5 градусів, на поверхні ґрунту заморозки. У самій столиці вночі 11-го жовтня температура буде близько нуля або трохи тепліше. Денна температура у Києві та області становитиме +10…+12 градусів.

Читайте також  Сніг, ймовірні “нулі” і навіть нижче. В Україну йде суттєве похолодання з 19 квітня

“З 12-го числа буде підвищення денної температури до діапазону +18…+20 градусів до кінця тижня. Можливо, 13-го вночі якийсь покрапає дощик невеликий, але температурний фон вже вищий, і нічна температура вже буде близько +8…+10 градусів вночі”, – розповіла Наталія Голеня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.