В “Укренерго” повідомили про проблеми, відключення світла вже розпочалося: про що потрібно знати українцям

Сильний вітер і дощ спричинили відключення світла в багатьох областях.

У вечірні години неділі, 8 жовтня, споживання електроенергії зросло на 8% у порівнянні з попередньою неділею, 1 жовтня. Підвищення споживання обумовлене сезонним похолоданням. В “Укренерго” також повідомили про проблеми, які виникли з електроенергією. politeka.net

свічки, відключення світла, немає світла

Сильний вітер та дощ призвели до знеструмлення 252 населених пунктів, а також бойові дії та інші фактори призвели до відсутності електропостачання у 411 населених пунктах.

Сьогодні вночі стався аварійне відключення блока на одній з теплових електростанцій, інший блок був включений на іншій ТЕС для відновлення електропостачання споживачам. Процес ремонту і на інших об’єктах генерації ще триває.

Для забезпечення електропостачання проводиться імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови загальним обсягом 2 297 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 580 МВт. Також здійснюється експорт електроенергії до Словаччини та Молдови обсягом 782 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 259 МВт.

Сильний вітер та дощ призвели до пошкоджень мереж обленерго. Наразі тривають аварійні роботи у Житомирській, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Харківській, Хмельницькій та Чернігівській областях. Відключені споживачі отримують пріоритетне відновлення електропостачання.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.