Українців закликають запасатися генераторами

Українців закликають запасатись генераторами на зиму. При цьому, зі свого боку, енергетики робитимуть все для того, щоб ця техніка не знадобилася.

Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю телеканалу “Ми-Україна”, передають Патріоти України.

“Якщо є можливість, підсилюйте автономне функціонування, зробіть це. А ми зі свого боку разом з нашою ППО будемо робити все, щоб ця техніка вам не знадобилась”, – заявив він.

Галущенко зазначив, що система електропостачання України перевершує аналоги деяких країн Європи та готова успішно пережити зимовий період. “Два основні елементи, що забезпечують надійність будь-якої енергосистеми – генерація та передача електроенергії – знаходяться на досить високому рівні”, – зазначив глава міністерства.

Також міністр додав, що здібності української енергосистеми часто недооцінюються. Він наголосив, що, порівнюючи енергетичний мікс української системи із системами деяких європейських країн, можна побачити, що він значно перевершує їх.

Раніше старший аналітик DiXi Group Богдан Серебренніков розповів, що якщо країна-терористка Росія відновить масштабні обстріли української енергосистеми, відключення світла з великою ймовірністю повернуться. Найпроблемнішими ж з точки зору енергозабезпечення можуть стати прифронтові зони, а також Одеська область та Київ. При цьому Одеський регіон з точки зору електропостачання є найбільш проблемним. Адже він – енергодефіцитний.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.