Найстрашніша трагедія! 26 ТИСЯЧ НАШИХ — горе для країни: дізналися щойно! Країна здригнулася! Це біда!

В Україні 26 тисяч людей вважаються безвісти зниклими в особливих обставинах і перебувають у розшуку. Цю інформацію передав заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко під час участі у національному телемарафоні.

Станом на зараз в Україні зниклими за особливих обставин вважаються 26 тисяч осіб. З них зниклих безвісти 11 тисяч – це цивільні, і близько 15 тисяч – це військові, – уточнив Тимченко.

Заступник міністра зазначив, що інформацію про кожного зниклого безвісти ставлять на облік, ведеться реєстр зниклих безвісти.

«Ми співпрацюємо з Національною поліцією України, з Головним управлінням розвідки, які займаються координацією пошуку», – додав він.

Тимченко також уточнив, що на сьогодні близько 9 тисяч сімей отримали виписки з Єдиного реєстру осіб зниклих безвісти за особливих обставин.

Нагадаємо, у вересні Кабінет міністрів передав повноваження з розшуку людей, які зникли безвісти за особливих обставин, Міністерству внутрішніх справ.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Передано від Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України до Міністерства з питань внутрішніх справ повноваження з координації розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та вирішення інших, повʼязаних з цим питань відповідно до ЗУ «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин», – заявив він.

Як повідомляв Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини, зниклими безвісти за особливих обставин вважаються особи, які зникли у зв’язку із збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України, надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру.

У травні 2023 року МВС повідомляло, що зниклими безвісти за особливих обставин вважаються близько 24 тисяч українців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.