Вчені дізналися, що відчуває людина за мить до смeртi

Нове дослідження тривало не один рік.

Група американських учених і лікарів з Нью-Йоркського університету здійснили нове дослідження, заглибившись у твердження про переживання близько до смерті.

Про це пише nzherald.co.nz.

Під час дослідження вчені спостерігали за 500 пацієнтами, однак лише 53 з них були успішно реанімовані. З них 6 стверджували, що пережили клінічну смерть, а 11 повідомляли про почуття усвідомленості після зупинки серця. Дослідження тривало декілька років, і вчені змогли виявити докази того, що мозкові хвилі людей із зупинкою серця збігаються зі спогадами, усвідомленими баченнями й позатілесними переживаннями.

За словами провідного автора дослідження, лікаря інтенсивної терапії та професора медичного факультету охорони здоров’я Сема Парнія, вони з колегами з’ясували, що мозок людини може проявляти ознако відновлення навіть після тривалої серцево-легеневої реанімації.

Учасники дослідження, які вижили, також поділилися своїми переживанням, які вони мали близько до смерті. Один пацієнт розповів про те, що чув голос бабусі, який попереджав, що йому “ще не час”. Інший пацієнт описував безтілесний досвід, коли йому здавалося, що він літає над своїм тілом на лікарняному ліжку.

Вчені дійшли висновку, що цей крихітний період між життям і смертю – це час, коли люди відчувають “нові виміри реальності”, в яких думки стають різкими і ясними, а рівень свідомості підвищується.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.