МИ В ЄС? Вже офіційно: вирішальні кроки України – вони наважились. Цей час настав!

Президент Європейської ради Шарль Мішель висловився за приєднання України до ЄС до 2030 року – за умови, що обидві сторони виконають свою «домашню роботу».

Про це Мішель сказав у інтерв’ю одному виданню.

«Так, Україна може стати частиною ЄС у 2030 році, якщо обидві сторони виконають своє домашнє завдання», – заявив Мішель.

Україна та інші країни-кандидати, за його словами, повинні впроваджувати реформи, боротися з корупцією та виконувати вимоги законодавства.

«Ми в ЄС повинні чітко розуміти, чого ми хочемо досягти разом, де наші пріоритети і на що ми хочемо витрачати гроші. І нам потрібно прискорити процеси прийняття рішень», – додав глава Євроради.

Мішель сказав, що ЄС не можемо більше втрачати час.

«Країни Західних Балкан, наприклад, 20 років чекали на вступ до ЄС, там посилюється вплив Росії та Китаю. А процвітаюча і безпечна Україна – в наших власних інтересах. Їхній опір Росії показав, що Україна має бути в ЄС: Україна має бути в ЄС. І вже скоро, а не колись. Це також довело б, що ЄС здатний до геополітичних дій», – вважає глава Євроради.

Варто підкреслити, що Європейський союз готується розпочати переговори про вступ України до ЄС, офіційно про це мають оголосити вже у грудні.

Про це пише Politico з посиланням на трьох дипломатів, обізнаних про ці плани.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.