На війні зaгuнув відомий український музикант з Прикарпаття

Під час штурму ворожої позиції на Запорізькому напрямку разом з трьома побратимами загинув військовий та музикант Андрій Чепіль на псевдо Кріс.

Про це повідомляє Еспресо.Захід.

Андрій належав до Пласту з 2001 р. спільно з старшим братом Віталієм і молодшим Орестом. Спершу як пластун-новак рою «Бобренята», згодом юнак гуртка «Саламандери» 79 куреня ім. В. Липинського. В курінному проводі був фотографом. Учасник курінного табору «ЕНД-1» (2006 р.). Активіст багатьох пластових подій, вишколів, мандрівок, акцій. Активно пластував орієнтовно до 2008 року, а згодом на запрошення завжди долучався до пластових подій. Восени 2021 року одружився з музиканткою Богданою Кінаш.

Андрій за фахом музикант – саксофоніст та вокаліст. Проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при президентському полку. Учасник кавер гуртів «Frisson Band», «Smerichka». Трембітар в фольк рок гурті «КОРАЛЛІ».

«Після повномасштабного російського вторгнення в березні 2022 р. був мобілізований до війська. Спершу брав участь у бойових діях на Харківщині біля Ізюма та Куп’янська як кулеметник в одному з підрозділів ЗСУ. Згодом з власної ініціативи був переведений до 47 окремої механізованої бригади «Маґура». Брав участь у спеціалізованих військових навчаннях у Німеччині, де здобував навики роботи на бойовій машині «Бредлі». Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини та виконував обов’язки командира взводу», – йдеться у повідомленні.

Герой загинув 28 червня поблизу села Роботине на Запорізькому напрямку ще з трьома побратимами, під час виконання бойового завдання по штурму ворожої позиції.

За даними місцевих ЗМІ, воїн родом з Івано-Франківська.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.