“Повістки масово вручають вдруге тим самим, мобілізація в Україні зосередилася на пошуку цих чоловіків”: кого призвуть ще до листопада

В Україні продовжується загальна мобілізація, в рамках якої в армію призивають чоловіків віком до 60 років. Стало відомо, кому можуть повторно вручити повістку.

Як інформує “biz.today.ua”, військовий стан в Україні діє до 15 листопада. Очікується, що його буде продовжено.

Військовозобов’язані чоловіки отримують повістки і повинні з’явитися до територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки для актуалізації даних чи мобілізації. Деяким українцям повторно вручають ці документи. Це не завжди означає, що вони скоїли правопорушення.

Є шість випадків, коли повістки військовозобов’язаним громадянам можуть видавати повторно:

за необхідності оновити дані про військовозобов’язаного;

якщо чоловік раніше добровільно приходив до військкомату і ставав на облік;

якщо у житті військовозобов’язаного відбулися зміни у житті – місце проживання, робота, сімейний стан – потрібно повідомити військкомат протягом семи днів;

якщо повістку вручали раніше, всі необхідні процедури було пройдено, але мобілізація не відбулася;

якщо відстрочка отримана раніше і виникла потреба уточнити підстави для неї;

якщо чоловік понад півроку тому проходив військово-лікарську комісію.

Чоловікам також можуть вручити другу повістку, якщо вони проігнорували першу і не прийшли з документами до ТЦК. За такі дії передбачено покарання – адміністративне або кримінальне. Йдеться про штрафи від 3400 до 5100 грн або тюремне ув’язнення на строк від трьох до п’яти років.

Скільки діє постанова ВВК про придатність

Військовозобов’язаного українця можуть відправити на повторне проходження ВВК, якщо термін дії попереднього висновку комісії завершився. Чоловіки знову проходять обстеження і у тому випадку, якщо змінився стан їхнього здоров’я.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.