Жодних послаблень: в ДПСУ зробили заяву щодо ухилянтів за кордоном

На українських військовозобов’язаних громадян, які протиправно перетнули державний кордон, чекатиме покарання за порушення після того, як повернуться в Україну.

Про це заявили у Державній прикордонній службі.

За словами спікера Держприкордонслужби Андрія Демченка, деякі українці продовжують знаходити способи незаконного перетину кордону поза межами пунктів пропуску.

“Якщо хтось у незаконний спосіб перетнув державний кордон, надалі, коли вони повертатимуться, то будуть притягнуті до відповідальності. Це не означає, що якщо людина здійснила таке порушення, вона уникне покарання”, – зауважив він.

У вересні у ДПСУ повідомляли, що в середньому за добу затримують 20-30 порушників, які нелегально намагаються перетнути державний кордон. Головно йдеться про чоловіків-громадян 18-60 років.

Хоч на початку осені потік людей, які у такий спосіб перетинали кордон, дещо зменшився проти серпня, однак все одно на високому рівні.

Як відомо, в Україні під час воєнного стану військовозобов’язаним чоловікам 18–60 років заборонено перетинати державний кордон. Проте є деякі винятки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.