День літнього сонцестояння 2024: коли буде найдовший день цього року

Прикмета свідчить, що якщо в цей день зустріти світанок, тоді цілий рік не буде бід.

Найтриваліший день у році настає в день літнього сонцестояння, який, за київським часом, триватиме більш ніж 16 годин.

Коли в 2024 році літнє сонцестояння
У день літнього сонцестояння, яке припадає на червень, сонячний диск рухається по екліптиці і досягає своєї Північної крайньої точки, перебуваючи на максимальній відстані на північ від небесного екватора. У цей день сонце досягає найбільшої висоти на небосхилі, що призводить до максимальної тривалості світлового дня і найкоротшої ночі в році. На південній півкулі Землі відбувається зворотне явище.

Дата сонцестояння може відрізнятися залежно від часового поясу. У Києві точний час початку літнього сонцестояння в 2024 році припадає на 20 червня о 23:50:20.

Традиції на літнє сонцестояння
У період язичництва свято літнього сонцестояння досягло найбільшої популярності. Ритуали, пов’язані з цією подією, мали таке величезне значення, що лише деякі наважувались ними знехтувати, оскільки вважалося, що вони визначають характер і події в житті людини на весь наступне рік.

У слов’ян день літнього сонцестояння був пов’язаний з головним літнім святом, відомим як Купала. Однак після введення григоріанського календаря це свято перестало збігатися з найтривалішим днем у році.

З появою християнства язичницькі звичаї втратили свою популярність. Церква активно намагалася заборонити їх практику, попри всі зусилля люди так і не забули про літнє сонцестояння. Це свято досі відзначається в багатьох країнах світу. Наприклад, у Фінляндії найдовший день року, відомий як Юханнус, навіть став офіційним державним святом.

Прикмети на день літнього сонцестояння
Велика кількість роси вранці вважалася знаком рясного врожаю.
Зоряна ніч на 21 (20) червня віщує початок осені і появу грибів.
Якщо зустріти світанок в день літнього сонцестояння – це додає сил і здоров’я на весь рік і захищає від лих.

Читайте також  "Зв'яжи мене!": топ-7 поз для сексу з мотузками або наручниками (фото 18+)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.