Військовозобов’язаним чоловікам почали роздавати повістки у маршрутках

В Україні почали роздавати повістки у громадському транспорті, зокрема у маршрутках. У законі точно не прописано, де військовозобов’язаним чоловікам не можуть вручати цей документ. У ТЦУ прокоментували ситуацію.

Полковник Запорізького обласного ТЦК та СП Андрій Гуренко повідомили, що є певні обмеження щодо роздачі повісток, у тому числі у маршрутках. Представники військкоматів не мають права влаштовувати перехоплення маршруток для вручення повісток пасажирам.

Отже, зупинка маршруток, тролейбусів, трамваїв та інших видів транспорту для роздачі повісток вважатиметься порушенням. У законі не зазначено, як у такому разі чинити призовникам, і чи можна проігнорувати повідомлення про візит до військкомату.

За словами Гуренка, право зупиняти транспорт мають лише представники Національної поліції, та й то за певних обставин. Військовослужбовці не мають таких повноважень.

Українців, які стануть свідками подібних “облав” у транспорті для роздачі повісток, закликали повідомляти про порушення до районних територіальних центрів.

Нагадаємо, що в Україні продовжується дія військового стану. Попередня дата завершення загальної мобілізації – 15 листопада, але її продовжать. Наразі призову підлягають громадяни 18-60 років, які придатні до несення військової служби та мають статус військовозобов’язаних.

З 1 жовтня на військовий облік потрібно стати жінкам із медичною та фармацевтичною освітою. При цьому про мобілізацію українок не йдеться. У ТЦК запевнили, що не потребують їхньої служби, і всі жінки, які зараз в армії, перебувають там за власною ініціативою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.