В Україні для водіїв з 1 жовтня запрацює нове правило

Для всіх наших шановних читачів, які є водіями, є важливим нагадуванням. Так, починаючи з жовтня набирає чинності обов’язок, передбачений ПДР. Полягає це правило в тому, що необхідно обов’язково вмикати ближнє світло фар.

Докладніше: згідно з пунктом 9.8 ПДР України, з 1 жовтня по 1 травня, поза населеними пунктами, усі механічні транспортні засоби повинні мати включені денні ходові вогні.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню прес-служби одного із Сервісних центрів МВС України.

Так, у разі, якщо відсутні денні ходові вогні в конструкції транспортного засобу, то має бути увімкнене ближнє світло фар. Ця вимога діє цілодобово, навіть удень.

Головною метою цього правила є забезпечення додаткової видимості транспортного засобу, особливо в умовах обмеженої видимості восени та взимку. Це може сприяти запобіганню дорожньо-транспортних пригод.

Щодо відповідальності за порушення вимог пункту 9.8 Правил дорожнього руху, то вона не є єдиною. Насправді деякі правоохоронці можуть посилатися на норму частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазвичай порушників притягують до адміністративної відповідальності за користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами на початку руху або зміни його спрямування, а також використання цих приладів або їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів. Стягується штраф у розмірі 425 гривень за такі порушення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.