Ердоган заявив, що Путін виступає за “якнайшвидше закінчення війни”, і запевнив, що Росії можна довіряти

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що російський диктатор Володимир Путін нібито виступає за “якнайшвидше закінчення” війни проти України. Турецький лідер підкреслив, що він не має жодних підстав не довіряти ватажку Кремля.

Ердоган додав, що Росія “надійна” наскільки ж, наскільки надійним є Захід. Про це він заявив в інтерв’ю PBS.

На думку президента Туреччини, російсько-українська війна триватиме довго. Водночас, він заявив, що Путін, який розв’язав повномасштабну агресію проти України, тепер нібито виступає за “якнайшвидше закінчення війни”.

“Мені потрібно бути гранично ясним і відвертим. Цілком очевидно, що ця війна триватиме довго. Нам хотілося б сподіватися, щоб війна закінчилася якнайшвидше. І Путін насправді виступає за припинення цієї війни якнайшвидше. Це те, що він сказав. І я вірю його словам”, – заявив Ердоган.

Турецький лідер додав, що він не має причин не довіряти російському диктатору. Більше того, він порівняв країну-агресор Росію із західними країнами за рівнем надійності.

Журналіст запитав, чим Ердоган аргументує таку симпатію до Росії, наголосивши, що весь цивілізований світ не схильний довіряти Путіну. У відповідь на це турецький президент видав, що половина постачань природного газу до Туреччини надходить із Росії. Також він похвалився, що Анкара співпрацює з Москвою у “сфері оборонної промисловості”.

“Я не маю причин їм не довіряти. Наскільки надійним є Захід, настільки ж надійна і Росія. Останні 50 років ми чекали на порозі ЄС, і зараз я довіряю Росії так само, як і Заходу. Половина моїх поставок природного газу надходить із Росії, а це означає, що ми маємо солідарність. Ми робимо взаємні кроки вперед, співпрацюємо у сфері оборонної промисловості. Ми можемо зробити це з Росією”, – сказав Ердоган.

Читайте також  На Донеччині у війні з окупантами загинув прикарпатець Василь Шпинта

Водночас він зізнався, що вибудовує відносини і з Росією, і зі Сполученими Штатами лише для того, щоб отримати вигоду. На думку Ердогана, завдяки такій політиці Туреччина перебуває в безпрограшному варіанті.

“Те, як я займаюся політикою, полягає у встановленні контактів з країнами всього світу на основі безпрограшного сценарію. Так само, як у мене хороші відносини зі США, у мене будуть хороші відносини і з Росією. Я продовжу підтримувати відносини з країнами-членами ЄС, засновані на тому ж підході, взаємовигідному”, – резюмував Ердоган.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.