Зима буде рекордно лютою: Синоптики попередили про сильні холоди

Синоптики розповіли, що ця зима в Україні може бути дуже холодною.

Незважаючи на те, що заздалегідь точний прогноз синоптикам скласти на зиму практично неможливо, то приблизний – навпаки. Тому українцям і розповіли, що ця зима може бути дуже холодною. Така інформація з’явилася на сайті agronews.

Отже, як стверджують синоптики, в Україні ця зима може бути рекордно холодною. Так от, незважаючи на глобальне потепління та прогнози на теплу зиму, може статися так, що в Україні цього сезону запанує холодна зима. Метеорологи оголосили про початок формування вихору над Північним плюсом, який може вторгнутися до Європи вже наприкінці листопада.

Як з’ясувалося, щорічно над Північним полюсом наприкінці календарного літа починає формуватись полярний вихор. Від інтенсивності цього вихору значною мірою залежить зимова температура у Європі та Америці. Причому тут спостерігається зворотна закономірність: чим інтенсивніший полярний вихор, тим вищою буде температура взимку на материках Північної півкулі. І чим слабший цей вихор, тим нижче може опуститися температура на материках.

Це з тим, що сильний вихор захоплює і закручує в шаленому темпі холодні потоки арктичного повітря, не випускаючи їх назовні. В результаті на полюсі та в приполярних районах температура знижується до критичних показників. Але на материк це повітря рідко проривається. А от коли вихор менш інтенсивний, то він не може утримати всі холодні повітряні маси всередині, і вони розповзаються далеко на південь.

Таке полярне повітря приносить із собою на материк сильне похолодання. І ось у метеорологів є підозра, що саме за таким сценарієм піде зима 2023-2024 року. Причому потоки холодного повітря почнуть надходити до України вже наприкінці листопада – на початку грудня. Ну, а нижнього піку температур слід чекати, як завжди – у січні.

Читайте також  Україну накриє сніговий шторм і ураган: Синоптик назвала дати двох "рокових" днів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.