“Нацбанк схвалив підвищення податків на банки”: Українцям треба готуватися до підвищення кредитних ставок

Нацбанк схвалив підвищення податків на банки, яке готує влада. При цьому українцям, очевидно, доведеться готуватися до підвищення кредитних ставок: банки свого прибутку так просто не віддадуть.

Як інформує “biz/today.ua”, про додаткові податки на банки говорив під час прес-брифінгу голова НБУ Андрій Пишний.

Нацбанк підтримав ініціативу щодо додаткового оподаткування чистого прибутку банків. Глава НБУ каже, що в умовах, що склалися, підвищення податків на прибуток банків буде справедливим кроком.

“В Україні запровадження додаткового податку на прибуток банків може бути виправданим тимчасовим кроком з огляду на умови війни, 2023 та 2024 роки. Ми бачимо зараз підстави і фінансові, і юридичні, і якщо хочете з погляду соціальної справедливості, підтримати цю ініціативу”, – наголосив Пишний.

Наступного року індексація пенсій пройде за новими правилами: як це вплине на розмір виплат Війна не закінчиться у 2024-му: астрологиня назвала рік припинення бойових дій в Україні Чому борщ смачніший у ресторанах, ніж вдома: три секрети шеф-кухарів Ухвалено рішення про підвищення прожиткового мінімуму в Україні: як зміняться пенсії громадян

При цьому глава НБУ зазначив, що банки охоче користувалися можливістю вигідного вкладення грошей, наданої їм Нацбанком. Однак самі вони не поспішали пропонувати вигідніші умови своїм клієнтам. У результаті, банки під час війни заробили надприбутки, проте не змогли або не захотіли конвертувати отриманий прибуток у фінансову вигоду для своїх клієнтів.

“Банки протягом цього періоду отримали колосальні ресурси, ліквідність фактично за нульовою ставкою та дуже повільно сприймали повідомлення-імпульси, які надходили від НБУ, про необхідність запропонувати ринку, фізичним та юридичним особам справедливу чесну процентну ставку. Не може бути у цій фінансовій ситуації, в якій ми всі опинилися, виняткових фінансових переможців”, – вважає Пишний.

Читайте також  Долар наближається до краху, обмінники лякають антирекордом за 3 роки

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.